Lentereceptie met lezing van Tiny De Keuster

16/06/2022

Gratis voor leden, korte lezing gevolgd door receptie met een hapje en een tapje.

Wat is er aan de hond? Het gedrag van je huisgenoot ontrafeld.

Er is nog zoveel over honden dat wij niet (willen) weten of begrijpen. Een hond is een individu en hij is nu wie hij nu is, niet alleen hoe hij als pup is gesocialiseerd. Het boek van Tiny De Keuster doet je voelen dat je nog lang niet alles weet over je hond, ook niet als je expert bent, maar zorgt tegelijkertijd voor een honger naar het steeds blijven bijleren. En dat gaan wij in ieder geval blijven doen.

Tijdstip

Datum: 16/06/2022
Uur: 20u30

Spreker(s)

Tiny De Keuster, DVM, EBVS

Locatie

Zaal Vogelzang, Kumtich (Tienen)
Zaal Vogelzang
Leuvenselaan 534 te Tienen (Kumtich)

CV Tiny De Keuster

Tiny De Keuster studeerde af in 1982 aan UGent. Ze startte een gezelschapsdierenpraktijk in Lovendegem en werd lid van de werkgroep gedrag VDWE in 1996. In 2001
behaalde ze het diploma vétérinaire comportementaliste diplômée des Ecoles Nationales Vétérinaires de France.
Since 1998 is Tiny werkzaam in de preventie van bijt-ongevallen met honden en in 2000 was ze mede organisator van het Symposium “Agressie bij honden – een multidisciplinaire aanpak”.
Van 2000-2001 was Tiny coördinator van werkgroep Volksgezondheid en van 2001-2003 werkte ze als wetenschappelijk adviseur in een prospectieve studie naar de omstandigheden van bijt-ongevallen bij kinderen.
In 2004 startte Tiny het Blauwe Hond project, een preventie project bedoeld om gezinnen met jonge kinderen veiliger te leren omgaan met hun hond. Vanaf 2005 fungeerde Tiny als wetenschappelijk medewerker van Professor Kerstin Meints, departement Kinderpsychologie Lincoln University ( UK) voor onderzoek naar de efficiëntie van de Blauwe Hond CD.
Sinds 2002 was Tiny Secretary van de European Society voor Gedrag ( ESVCE) en sinds 2009 is ze President. In 2005 werd Tiny Diplomate van de European College of Veterinary Behavioural Medicine en sinds 2008 is ze benoemd tot gastdocent aan de Universiteit van Lincoln, Faculty of Health, Life and Social Sciences.
Daarnaast is Tiny mede-auteur van boeken zoals de BSAVA Manual van Canine en Feline en Behavioural Medicine, evenals de recent verschenen Encyclopedia of Applied Animal behaviour and Welfare.