!Uitgesteld naar latere datum vanwege ziekte lesgever! Veel voorkomende problemen bij konijnen / deel 1

21/10/2021

Critical care bij konijnen:

In deze les gaan we het hebben over spoed bij konijnen. Enkele voorbeelden: een konijn met dyspnoe, tympanie, maagobstructie,… Hoe kan telefonisch worden ingeschat hoe dringend het probleem is? Moet de klant dadelijk afkomen of niet? Hoe kunnen eigenaars beter geïnformeerd worden om te zorgen dat ziektesymptomen sneller worden opgemerkt en konijnen in betere algemene toestand worden aangeboden. Hoe pak je een specifiek medisch probleem aan: diagnostiek, behandeling: medicamenteus vs chirurgisch. Hoe ga je om met erg zieke konijnen in hospitalisatie? Deze en veel meer topics komen aan bod.

Tijdstip

Datum: 21/10/2021
Uur: 20.30u

Spreker(s)

Inge Thas

Locatie

Zaal Vogelzang, Kumtich (Tienen)
Zaal Vogelzang
Leuvenselaan 534 te Tienen (Kumtich)

CV Inge Thas

Dierenarts Inge Thas behaalde haar diploma in 1997 aan de Universiteit Gent.
Reeds als student was zij fel geïnteresseerd in kleine huisdieren en bijzondere diersoorten. Dit waren dan ook haar keuzevakken. Sindsdien heeft zij zich steeds verder blijven bijscholen in kleine huisdieren en voornamelijk in bijzondere diersoorten zoals konijnen, knaagdieren en fretten, reptielen en vogels. Zo volgde zij reeds talloze opleidingen in binnen en buitenland, onder andere in de Verenigde Staten, Tsjechië, Frankrijk, Engeland.
Ze is lid van een meerdere werkgroepen met betrekking tot bijzondere dieren en kleine huisdieren in België zoals Genac (Werkgroep Bijzondere dieren Brussel); Catvets (Kattewerkgroep, St Denijs) en Dental Vets (Werkgroep Tandheelkunde, St Denijs). Ze is ook lid van de Werkgroep bijzondere dieren op de Universiteit Utrecht.
Ze is tevens lid van AEMV (Amerikaanse Vereniging voor konijnen, knaagdieren en fretten Dierenartsen) en van ARAV (Amerikaanse Vereniging voor amfibieën en reptielen Dierenartsen) in de Verenigde Staten.
Sinds 2003 heeft ze haar eigen praktijk “Dierenartspraktijk Thas” in Zwijnaarde.

Inschrijven

Type ticket Prijs Aantal