Veel voorkomende problemen bij konijnen / deel 2

18/11/2021

Sedatie/Anesthesie bij het konijn:

Konijnen kunnen wel degelijk veilig verdoofd worden. In deze les wordt dieper ingegaan op de verschillende anesthesie protocollen. Andere topics die aan bod komen: Hoe wordt een konijn geïntubeerd? Welke monitoring is aanbevolen? Welke pijnmedicatie kan je gebruiken bij konijnen-welke producten zijn veilig? Hoe kan je zien dat konijnen pijn hebben?  

Tijdstip

Datum: 18/11/2021
Uur: 20.30u

Spreker(s)

Inge Thas

Locatie

Zaal Vogelzang, Kumtich (Tienen)
Zaal Vogelzang
Leuvenselaan 534 te Tienen (Kumtich)

CV Inge Thas

Dierenarts Inge Thas behaalde haar diploma in 1997 aan de Universiteit Gent.
Reeds als student was zij fel geïnteresseerd in kleine huisdieren en bijzondere diersoorten. Dit waren dan ook haar keuzevakken. Sindsdien heeft zij zich steeds verder blijven bijscholen in kleine huisdieren en voornamelijk in bijzondere diersoorten zoals konijnen, knaagdieren en fretten, reptielen en vogels. Zo volgde zij reeds talloze opleidingen in binnen en buitenland, onder andere in de Verenigde Staten, Tsjechië, Frankrijk, Engeland.
Ze is lid van een meerdere werkgroepen met betrekking tot bijzondere dieren en kleine huisdieren in België zoals Genac (Werkgroep Bijzondere dieren Brussel); Catvets (Kattewerkgroep, St Denijs) en Dental Vets (Werkgroep Tandheelkunde, St Denijs). Ze is ook lid van de Werkgroep bijzondere dieren op de Universiteit Utrecht.
Ze is tevens lid van AEMV (Amerikaanse Vereniging voor konijnen, knaagdieren en fretten Dierenartsen) en van ARAV (Amerikaanse Vereniging voor amfibieën en reptielen Dierenartsen) in de Verenigde Staten.
Sinds 2003 heeft ze haar eigen praktijk “Dierenartspraktijk Thas” in Zwijnaarde.

Inschrijven

Type ticket Prijs Aantal